Arkivfoto: Billede fra borgermødet om Energiø Bornholm 29. november 2011

Invitation til ungeworkshop

31-01-2023

Kom med ind i arkitektens tegnestue og fortæl os hvordan Danmarks største højspændingsanlæg skal se ud, og hvordan det kan indpasses i det omkringliggende landskab. 

 

Bornholmerne har fået mulighed for at præge processen for udformning og indpasning af det store anlæg, der skal bygges til at modtage strømmen fra den kommende havvindmøllepark syd for Bornholm.

 

Arkitektfirmaet Arkitema holdt sammen med Energinet (som er bygherre) åben workshop i december, hvor alle var velkomne med input og idéer til landanlæggets udseende og plads i landskabet. Nu holder de endnu en workshop, hvor de spørger bornholmerne om meninger til skitser og idéoplæg baseret på input fra første workshop. Deltagernes input og idéer vil indgå i det videre arbejde med udformning og indpasning af anlægget syd for Åkirkeby. Arkitekterne og Energinet præsenterer det endelige forslag til marts.

 

Vi vil også gerne have jer unges input, og derfor er alle øens unge inviteret til en særlig workshop, hvor vi vil medtage jeres idéer, meninger og perspektiver på det kommende projekt.

 

Er det noget for dig?

 

Hvor og hvornår? Den 2. februar 2023 kl. 15.45-17.15 på Bornholms Højskole

Hvordan? Der kører en særlig bus fra Campus kl. 15.30 og retur 17.15. Bare duk op og hop på bussen!

 

NB! Det er helt gratis for dig. Der vil være kaffe/te og kage.

BORNHOLM - VERDENS FØRSTE ENERGIØ

 

Ved etableringen af energiøen i Østersøen i 2030 bliver Bornholm verdens første energiø og knudepunkt for intelligent grøn energi.

Etableringen kommer til at skabe værdi for Bornholm og bornholmerne og både tekniske og energimæssige samt job-, uddannelses- og samfundsmæssige muligheder.
Læs mere her