Energiø Bornholm kommer til at kunne eksportere 3 GW strøm

29-08-2022

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har i dag 29. august 2022 meldt ud, at den planlagte energiø ved Bornholm udvides nu fra 2 til 3 GW – og Tyskland kobles på. Samt at vindmøllerne vil blive placeret fra 45 km indtil 15 km fra den bornholmske kyst. Samtidig er udmeldingen, at Energinet fortsat arbejder for at tilkoble det bornholmske elnet til energiøen, hvilket vil sikre grøn strøm og øget forsyningssikkerhed til Bornholm.

 

Borgmester Jacob Trøst kommenterer:

"Jeg er rigtig glad for at høre, at der er landet en aftale med Tyskland og også, at energiøen udvides fra 2 til 3 GW. Energiøen betyder først og fremmest øget forsyningssikkerhed til Bornholm. Men også flere arbejdspladser og studerende. Det vil bestemt være et boost til Bornholm".

 

Læs mere her 

Bredt flertal: Energiø Bornholm udvides og forbindes til Tyskland (kefm.dk)
 

BORNHOLM - VERDENS FØRSTE ENERGIØ

 

Ved etableringen af energiøen i Østersøen i 2030 bliver Bornholm verdens første energiø og knudepunkt for intelligent grøn energi.

Etableringen kommer til at skabe værdi for Bornholm og bornholmerne og både tekniske og energimæssige samt job-, uddannelses- og samfundsmæssige muligheder.
Læs mere her

Læs mere her: