Arkivfoto: Billede fra borgermødet om Energiø Bornholm 29. november 2011

Borgerworkshop om arkitektur på Bornholms Højskole 14. december 2022. Foto: BRK

Borgmesteren inviterer til borgermøde i marts

09-02-2023

Borgmester i Bornholms Regionskommune, Jacob Trøst, inviterer til en debat om betydning og mulighederne for Bornholm i kølvandet på Energiøen. 

 

Efter en lang række borgermøder arrangeret i samarbejde med Energinet og Arkitema med særligt fokus på højspændingsanlægget, savner borgmesteren en samtale om de bredere perspektiver for Bornholm. For hvad kan Energiøen gøre for det bornholmske samfund?

 

Torsdag den 30. marts er alle borgere derfor inviteret til borgermøde i Søndermarkshallen i Rønne med et program, der sætter fokus på erhvervsudvikling, samfundsnytte og ikke mindst konsekvenser ved at lægge jord og hav til Danmarks første Energiø.

 

Datoen den 30. marts er i kalenderen og i løbet af kort tid vil flere detaljer for arrangementet blive meldt her på siden samt brk.dk og kommunens facebookside. 

 

Kommentarer fra borgere på workshop om arkitektur 2. februar 2023. Foto: BRK

BORNHOLM - VERDENS FØRSTE ENERGIØ

 

Ved etableringen af energiøen i Østersøen i 2030 bliver Bornholm verdens første energiø og knudepunkt for intelligent grøn energi.

Etableringen kommer til at skabe værdi for Bornholm og bornholmerne og både tekniske og energimæssige samt job-, uddannelses- og samfundsmæssige muligheder.
Læs mere her

Læs mere her: