150 til borgermøde om Energiø Bornholm

03-05-2022

Tirsdag 26. april 2022 afholdt Energinet, Energistyrelsen og Bornholms Regionskommune et borgermøde i Aakirkeby-Hallerne.

 

Der var sat stole frem til 150 mennesker, og de blev stort alle sammen besat. Borgmester i Bornholms Regionskommune, Jacob Trøst (K), er tilfreds med det store fremmøde:

 

"Det understreger, hvad vi også mærker i vores daglige arbejde. At interessen for Energiø Bornholm er stor blandt bornholmerne". 

 

Vicedirektør i Energistyrelsen Mogens Hagelskær fik mange gode input med fra borgermødet.

 

"Vi er utrolig glade for det engagement, som vi kan mærke fra bornholmerne i forhold til Energiø Bornholm. Vi ved godt, at det berører flere bornholmere og deres hverdag, og derfor er vi også desto mere glade for de mange perspektiver, som vi fik med fra borgermødet i går".

 

Det samme gælder chefprojektkonsulent i Energinet Kim Søgaard Mikkelsen:

 

"Vi har hørt mange nyttige input og lyttet til bekymringer om en række emner i forbindelse med højspændingsstationen og kablerne: støj, anlæggets udseende, nærhed til landvindmøller, om der er tale om de rigtige jordbundsforhold med videre. Det er jo netop meningen med både den her og senere høringer at blive klogere på de lokale forhold sådan, at vi sammen kan få udviklet et landanlæg med så få negative indvirkninger som muligt".

 

Her kan du downloade borgermødets samlede præsentation, som blev givet af oplægsholderne.

 

Del 1 ud af 4

Del 2 ud af 4

Del 3 ud af 4

Del 4 ud af 4 

 

Herunder finder du links til de to høringsoplæg, som også blev diskuteret på borgermødet.

Bornholms Regionskommunes høring af debatoplæg (høringsfrist 9. maj)
Energistyrelsens høring om øget mølletæthed ('overplanting') (høringsfrist 9. maj)

BORNHOLM - VERDENS FØRSTE ENERGIØ

 

Ved etableringen af energiøen i Østersøen i 2030 bliver Bornholm verdens første energiø og knudepunkt for intelligent grøn energi.

Etableringen kommer til at skabe værdi for Bornholm og bornholmerne og både tekniske og energimæssige samt job-, uddannelses- og samfundsmæssige muligheder.
Læs mere her

Læs mere her: