Bornholm bliver Nationalt Center for Grøn Energi

07-01-2022

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har offentliggjort, at de vil yde 27,2 mio. kr. i økonomisk støtte til, at Bornholm bliver et nationalt knudepunkt for viden om grøn energi, udvikling af teknologi, innovation, bæredygtighed og en pioner inden for grøn erhvervsudvikling.

 

Udmeldingen vækker begejstring hos borgmester Jacob Trøst: "Med tilsagnet om Nationalt Center for Grøn Energi får Bornholm en helt ekstraordinær vækstmulighed. Vi får mulighed for at skabe nye jobtyper og for at kunne tiltrække højt specialiseret arbejdskraft og studerende til øen. Nationalt Center for Grøn Energi vil skabe værdi både for Bornholm, for Danmark og for resten af verdenen. Med centeret og energiøen bliver vi samlingspunkt for viden og udvikling af grøn energi i et land, som i forvejen har den grønne førertrøje." 


Bornholms Regionskommune er overordnet operatør på ansøgningen. Bag ansøgningen står en række offentlige og private aktører, lokale såvel som nationale og internationale alle med en fælles dagsorden om at jagte løsninger, der kan realisere fremtidens energisamfund og sætte yderligere fart på den grønne erhvervsudvikling.

 

Indenfor to uger vil detaljerne i tilsagnet blive offentliggjort, hvorfor de enkelte aktiviteter fra ansøgningen der gives midler til, ikke er kendte endnu.

BORNHOLM - VERDENS FØRSTE ENERGIØ

 

Ved etableringen af energiøen i Østersøen i 2030 bliver Bornholm verdens første energiø og knudepunkt for intelligent grøn energi.

Etableringen kommer til at skabe værdi for Bornholm og bornholmerne og både tekniske og energimæssige samt job-, uddannelses- og samfundsmæssige muligheder.
Læs mere her

Læs mere her: