Udstillingen på Rønne Gl. Elværk. Foto: BEI

Åbent hus i udstillingen ’Energy Island’ på Rønne Gl. Elværk

30-05-2023

Hvad er en energiø, hvordan fungerer den, og hvad betyder den for Bornholm? Det er nogle af de spørgsmål, som tages op i en ny udstilling på Rønne Gl. Elværk. Nu får alle interesserede mulighed for at dykke ned i spørgsmålene d. 1. juni 2023, hvor erhvervsfyrtårnet Baltic Energy Island sammen med Bornholms Regionskommune og Energinet inviterer til åbent hus.

 

Borgmester i Bornholms Regionskommune Jacob Trøst glæder sig til at se udstillingen sammen med bornholmerne: ”Energiø Bornholm vil have stor betydning for udviklingen af Bornholm, og det kan være svært at overskue, hvad det egentlig er, som kommer til at ske. Det er derfor fantastisk, at der nu åbner en udstilling, som både rummer oplysning om energiøen, og som kan danne baggrund for dialog og debat mellem bornholmerne, os politikere og de virksomheder, som kommer til at investere på Bornholm.

 

Direktør for Energiøer i Energinet, Hanne Storm Edlefsen, siger:
”For os i Energinet er det en stor og vigtig opgave at formidle vores ekspertise om energiøer men også generelle perspektiver for fremtidens grønne energisystem. Vi får hver uge henvendelser fra både ind- og udland om delegationer, der gerne vil vide mere. Samtidigt er vi på Bornholm i gang med at planlægge landanlægget og kablerne. Udstillingen her er et godt sted for os at mødes både med borgere på Bornholm og professionelle aktører fra ind- og udland – et sted hvor vi kan have dialoger og udveksle viden”.

 

For konstitueret direktør Søren Møller Christensen fra Baltic Energy Island er udstillingen et af de første konkrete udtryk for erhvervsfyrtårnets ambitioner:
”Udstillingen er den første konkrete aktivitet, der på sigt skal lede til at Rønne Gl. Elværk bliver et knudepunkt for forskning, innovation og dialog. Vores ambition er, at verdens første energiø bliver afsæt for teknologi- og erhvervsudvikling til glæde for Bornholm, Danmark og for den grønne omstilling globalt. I den sammenhæng giver udstillingen os en fantastisk mulighed for at invitere forskere, studerende, virksomheder, myndigheder og borgere til dialog og samarbejde om at indfri den ambition.”.

 

Udstillingen er udviklet af udstillingsdesignerne Walk Agency og Kumulus Agency og er finansieret af Energinet, Baltic Energy Island samt projektet ’Nationalt Center for Grøn Energi’, der bl.a. har modtaget støtte fra EU's regionalfond, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Bornholms Regionskommune.

 

Udstillingen er åben d. 1. juni mellem 15.00 og 17.00. Klokken 15.15 bydes der velkommen ved borgmester Jacob Trøst, konstitueret direktør for Baltic Energy Island Søren Møller Christensen og chefrådgiver fra Energinet Thomas Laursen. Der vil i hele åbningstiden være repræsentanter for Bornholms Regionskommune, Energinet og Baltic Energy Island.

Alle er velkomne.

 

For yderligere oplysning kontakt da:

Konstitueret direktør Søren Møller Christensen, Baltic Energy Island: 2572 1482

Chefrådgiver Thomas Laursen, Energinet: 2180 7104

Energiøkoordinator Caroline Meyer White, Bornholms Regionskommune: 2056 9410

Kommunikationskonsulent Claus Ascanius, Gate21: 2130 1080

BORNHOLM - VERDENS FØRSTE ENERGIØ

 

Ved etableringen af energiøen i Østersøen i 2030 bliver Bornholm verdens første energiø og knudepunkt for intelligent grøn energi.

Etableringen kommer til at skabe værdi for Bornholm og bornholmerne og både tekniske og energimæssige samt job-, uddannelses- og samfundsmæssige muligheder.
Læs mere her

Læs mere her: